Ontdek gemakkelijk nieuwe fotografielocaties

Ontdek gemakkelijk nieuwe fotografielocaties

Senta Bemelman 439
Soms kun je een goede fotografielocatie niet gemakkelijk treffen. Maar op een paar simpele manieren kun je beter potentiële fotografieplekken treffen.

Heb je ook altijd moeite met het vinden van een geschikte fotografieplek? Vaak kun je veel meer interessante locaties tegen komen door anders naar je omgeving te kijken.

Google Maps

In Google Maps kun je de omgeving bekijken alsof je er zelf loopt. Kies een willekeurige plek of stad en ‘loop’ door de straten. Op deze manier kun je de omgeving bekijken zonder dat je naar iedere plek toe moet. Dit scheelt veel tijd, waardoor je bewuster je locatie kiest.

Fotografiepartner

Zoek een fotografiepartner en ga samen op zoek naar inspirerende locaties. Leer van elkaar wat jullie interessant vinden aan fotografielocaties. Daarnaast kun je ook veel van elkaar leren op het gebied van techniek of belichting.

Willekeurig

Loop naar een willekeurige straat of een park en zoek vijf interessante fotografie-onderwerpen. Probeer bij iedere locatie waar je fotografeert inspiratie te vinden in de omgeving. Verander van perspectief en fotografeer onderwerpen op zoveel mogelijk verschillende manieren.

Doe ook deze fotografie-opdracht waarbij je de diversiteit in de omgeving leert herkennen.

Verdwalen

Ben je in een stad waar je niet heel bekend bent? Dit kan een goede omgeving zijn om een fotografielocatie te ontdekken. Laat de GPS op je telefoon achterwege en verdwaal. Op deze manier kun je verrast worden door de omgeving en tref je onverwacht mooie locaties.

Hoe ontdek jij een nieuwe fotografielocatie?

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta