Olympus Tough TG-4: Robuuste compactcamera

Olympus Tough TG-4: Robuuste compactcamera met raw-functie

Thomas 2257
Olympus introduceert de Tough TG-4, een stof- en waterdichte compactcamera. Het nieuwe toestel heeft een 16-megapixelsensor en een lichtsterke 25-100mm f/2.0-zoomlens. Daarnaast kan de camera fotograferen in raw-formaat, zodat je je foto's beter kunt nabewerken.

De TG4 komt uit de 'Tough'-lijn van Olympus en is schokbestendig bij vallen tot 2,1 meter , crushproof tot 100 kg, vorstbestendig tot -10C  en waterdicht tot 15 meter.

Daarmee richt de fabrikant zich op gezinnen met kinderen en de actieve outdoor-fotograaf die ook de zee in wil kunnen springen met zijn camera. Kortom, gebruikers die zich geen zorgen willen maken als de camera een keer stuitert.

16-megapixelsensor

De Olympus Tough TG-4 beschikt over een 16-megapixelsensor en 5x optische zoom met een bereik van 25-100mm en diafragma van f/2.0-4.9. Je kunt maximimaal vijf foto's per seconde maken. Het nieuwe AF-Area-systeem moet het makkelijker maken om je scherpstelpunt te kiezen.

Als je over een fotobewerkingsprogramma beschikt, kun je je foto's opslaan in raw-formaat. Op die manier is het mogelijk om ze bij te werken na thuiskomst.

Onder water

Voor gebruik onder water is het mogelijk om instellingen vooraf op te slaan onder C1 en C2, zodat je niet in menu's hoeft te graven tijdens het duiken.  Ook heeft de camera een 'underwater hdr' functie, die moet zorgen voor betere donkere en lichte partijen onder water.

Wifi

Via wifi en de oi-share-app is het mogelijk om foto's direct op social media te delen. Ook kun je via deze app de camera op afstand bedienen.

Accessoires

Voor de TG-4 zijn meerdere accessoires beschikbaar. Denk aan lensconverters, een sport holder (zie foto onderaan) en een behuizing die waterdicht is tot 45 meter.

Prijs en beschikbaarheid

De Olympus Tough TG-4 veschijnt in de kleuren zwart en rood en ligt vanaf mei 2015 in de winkels voor een adviesprijs van 409 euro.

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas