Olympus presenteert de Olympus OM-D E-M1 mark II

Olympus presenteert de Olympus OM-D E-M1 mark II

Fokelien Broekstra 724
Olympus presenteert op Photokina zijn nieuwe flagship camera, de E-M1 mark II. De camera is vooral heel erg snel. Dat is waar het vooral om draaide tijdens de persconferentie van het Japanse bedrijf.

De OM-D E-M1 mark II

Afgelopen jaar had ook Olympus te maken met de gevolgen van de aardbevingen die op 14 april 2016 in Kumamoto waren. Zo konden er verschillende onderdelen niet optijd worden geleverd. Maar het bedrijf is er inmiddels weer helemaal bovenop gekomen en introduceert nu op de Photokina 2016 hun nieuwe flagship camera: de OM-D E-M1 mark II. Bij deze nieuwe camera draait het vooral om snelheid.

Specificaties

De camera heeft als kloppend hart een vernieuwde 20 megapixel Live MOS MFT beeld sensor. In de slimme multi-shot opnames mode zet de camera een 50 megapixel beeld neer, die volgens Olympus vergelijkbaar moet zijn met de 50 megapixel full frame concurrerende modellen. Daarnaast zal de camera heel veel sneller zijn.

Mobiliteit

De compacte body met verbeterde grip is stof-, spat- en vries-proof. Ondanks de compactheid is de body zeer gemakkelijk in gebruik, ook bij het gebruik van grotere objectieven zoals telelenzen, is de kleine body geen probleem.

Prijs en beschikbaarheid

De adviesprijs is nog niet bekend maar zal waarschijnlijk snel bekend worden gemaakt. Kijk voor meer informatie over de camera op de Olympus website.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien