Olympus Stylus SH-2

Olympus introduceert Stylus SH-2 met 24x optische zoom

Redactie 1138
Olympus introduceert de Stylus SH-2. Een compactcamera met klassiek design, 16-megapixelsensor, 24x optische zoom en vijf-assige beeldstabilisatie. De diverse cameraopties moeten fotograferen bij weinig licht eenvoudiger maken. De camera kost 299 euro.

De kleine camera heeft een metalen behuizing en is met kunstleer afgewerkt. Daardoor heeft de Olympus Stylus SH-2 iets weg van een ouderwetse, analoge camera. Maar schijn bedriegt, aan boord zit een 16-megapixelsensor en een lens met 24x optische zoom. Het toestel weegt 271 gram en is erg compact. Dat maakt de camera handig voor op reis.

De Stylus SH-2 is onder andere uitgerust met de 'Nightscape'-functie. Hierdoor moet het mogelijk zijn om met weinig licht nog steeds duidelijke foto's te maken. Daarbij wordt de flitser automatisch uitgezet waardoor de sfeer van bijvoorbeeld schermerlicht behouden blijft.

Ook de vijf-assige beeldstabilisatie komt tijdens het fotograferen in het donker goed van pas. Deze functie zorgt ervoor dat kleine bewegingen en trillingen van de camera gereduceerd worden. Dat is geen overbodige luxe bij 24x zoom, want hoe verder je inzoomt, hoe meer bewegingen zichtbaar zijn in je foto's. De lens heeft een bereik van 25mm tot 600mm.

Gevorderde fotografen kunnen de camera volledig handmatig instellen. Ook fotograferen in raw-formaat behoort tot de mogelijkheden. De Olympus Stylus SH-2 geeft je daarnaast de mogelijkheid om diverse filters toe te passen, zoals popart en soft-focus.

Filmen

Ook is het mogelijk met de Stylus te filmen. Dat kan in 1080p resolutie met 60 beelden per seconden. Er is onder andere een time-lapse-functie aanwezig. Bij deze optie worden er minder beelden per seconden opgenomen dan bij 'normale' filmpjes. Gebruikelijk zijn dat 25 beelden per seconde, bij time-lapse zijn dat bijvoorbeeld 1 of 10 foto's per seconde. Vervolgens worden deze beelden wel weer met 25 beelden per seconde afgespeeld, hierdoor krijg je een versnelde film. Dit wordt gebruikt bij activiteiten die lang duren zoals het schilderen van een tuinhek of het groeien van een bloem. Ook is het mogelijk high-speed-films te maken en die vervolgens heel langzaam af te spelen om de actie van moment tot moment te volgen.

De compactcamera beschikt ook over Wifi. Via elk smart apparaat, zoals je mobiele telefoon of tablet, kan de camera bediend worden. Vervolgens kan je foto's delen via bijvoorbeeld sociale media.

De nieuwe Stylus ligt vanaf half maart in de winkels voor een adviesprijs van 299 euro. De camera is verkrijgbaar in het zwart en zilver en er zijn diverse accessoires zoals een retro stijl riem.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie