Oloneo HDRengine: Eenvoudig HDR-foto's maken

charlottelipic 2172
Softwaremaker Oloneo introduceert HDRengine. Met het softwarepakket kun je eenvoudig HDR-foto's maken. Het pakket beschikt over de techniek van de geavanceerde Oloneo PhotoEngine, maar is voor beginners eenvoudig in gebruik.

HDR is een afkorting van 'High Dynamic Range'. Dit betekent letterlijk vertaald 'hoog dynamisch bereik', wat inhoudt dat zowel de lichte als de donkere delen in de foto duidelijk zichtbaar zijn. Met een HDR-pakket is het dus mogelijk om je foto's te bewerken tot beelden met zo'n hoog dynamisch bereik. Het kan een behoorlijk sterk effect opleveren.

Vereenvoudigde technieken

Oloneo heeft al eerder een HDR-pakket ontworpen met de naam RAW/HDR-pakket PhotoEngine 1.0. Het nieuwe HDRengine heeft alle ingewikkelde technieken uit het bestaande pakket sterk vereenvoudigd. De nadruk van HDRengine ligt op een snel eindresultaat zonder vele complexe tussenstappen.

Creatieve mogelijkheden zijn er in het nieuwe pakket nog volop, alleen sommige tools zijn geautomatiseerd wat het bewerkingsproces net even wat makkelijker maakt.

Uitproberen

Het HDR-beginnerspakket is voor 59 euro te koop via de website van Oloneo. Ben je nieuwsgierig geworden, maar nog niet overtuigd? Dan kun je ook een gratis versie voor 30 dagen downloaden.


Een screenshot van het bewerkingsprogramma