Ogen open op de foto

Ogen open op de foto

Fokelien Broekstra 1188
Sommige mensen krijgen het voor elkaar altijd met hun ogen dicht op de foto te staan. Ongewild weet het model iedere keer zijn ogen te knipperen op het moment van de foto. Een hele kunst wat voor de fotograaf erg frustrerend kan zijn. Daarom geven wij je een tip om dit te voorkomen

Afteltechniek

Laat het model zijn ogen sluiten vlak voor de foto. Vervolgens tel jij af van drie naar één. Op één opent het model de ogen en maak jij de foto. Je zult zien dat je hierdoor altijd de ogen open hebt op de foto.

Grote groepen

Ook bij grote groepen kan deze techniek een uitkomst zijn. Omdat iedereen tegelijk zijn ogen opent heb je de minste kans dat één zijn ogen gesloten heeft. Check na het maken van de groepsfoto wel gelijk of iedereen zijn ogen open heeft. Er is niks erger dan thuis komen met een foto waar iemand alsnog met zijn ogen dicht opstaat.

Zonlicht

Mensen knijpen met hun ogen als ze in de zon of de felle lucht moeten kijken. Zorg ervoor dat de zon van opzij komt. Hierdoor hoeft niemand van de groep in het licht te kijken en staat de zon gunstig voor je foto.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien

afbeelding van jansen.jos_93081

Ervaring is dat bij de aftelmethode de ogen onnatuurlijk open staan,
Men gaat ze extra ver openen.
Hoe voorkom je dit

afbeelding van Fokelien Broekstra

Een optie is om één of twee seconden te wachten en vervolgens de foto te maken. De meeste mensen hebben aan een paar korte seconden genoeg om hun ogen weer in de natuurlijke stand terug te krijgen.