Nu op Kickstarter: selfies maken met Podo

Thomas 3066
Podo is een compacte camera, speciaal gemaakt voor het maken van selfies. Het project staat op Kickstarter, waar het binnen twee dagen het gestelde doel van vijftigduizend dollar wist te behalen. Op het moment van schrijven staat de teller bijna op 180,000 dollar. Kortom, een geduchte concurrent voor de bekende 'selfiestick'.

Podo is een kleine, draadloze camera die je overal op kunt plakken. Door middel van een magneet en een wasbare plaklaag (zonder lijm!) blijft het apparaatje op zo'n beetje elk oppervlak hangen. Via Bluetooth maak je een verbinding met je smartphone; er zijn apps beschikbaar voor iOS en Android.

Hoe werkt het?

Plak het apparaatje op bijvoorbeeld een muur en ga ervoor staan. Op het scherm van je smartphone zie je precies hoe de foto eruit gaat zien. Na het maken van de foto worden alle foto's automatisch naar je telefoon gestuurd. Met Podo kun je ook video's en timelapses maken, op exact dezelfde manier.

Tot twee uur filmen

Het apparaat heeft een 8-megapixelsensor, die voor scherpe foto's moet zorgen. Met de ingebouwde flits kun je ook in donkere situaties aan de slag. Video's worden in 720p-resolutie gemaakt. Podo heeft zelf geen microfoon, maar gebruikt de microfoon van je smartphone om geluid op te nemen. Na twee uur filmpjes maken met de Podo is de batterij leeg.

Podo staat momenteel op Kickstarter. Als je het project steunt voor minimaal 89 dollar, kun je de camera vanaf augustus 2015 verwachten.

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas

afbeelding van postma

Geen belang bij