Nu in de kiosk: digifoto Starter 3.2014

Nu in de kiosk: digifoto Starter 3.2014

Joni Hendrix 2142
Hoe maak je een goede portretfoto en hoe fotografeer je eigenlijk bliksem? Wij leggen het je allemaal uit in de nieuwe editie van digifoto Starter. Ook gaan we dieper in op het fotograferen met een flits en natuurlijk hebben we weer wat apparatuur voor je getest. Editie 3.2014 ligt vanaf nu in de winkels.

In iedere editie van digifoto Starter lees je tips en trucs om je fotografievaardigheden naar een hoger level te tillen. Ook staan er in dit nummer weer veel foto’s om inspiratie op te doen.

Basiscursus: Portretfotografie

Professioneel fotograaf Rene de Haan laat zien hoe je de mooiste portretten maakt met natuurlijk licht. Stap voor stap legt hij uit hoe hij te werk gaat. Bijvoorbeeld in een deuropening, gang zonder ramen of woonkamer maak je al prachtige portretten.


Foto: Rene de Haan

Tien tips voor het maken van betere foto’s met je smartphone

Beschouw je smartphone niet meer als een telefoon, maar als camera. Gebruik je telefoon bewust en je maakt betere foto’s. Met onze tien tips komt dat helemaal goed, kom bijvoorbeeld eens dichterbij of gebruik belichtingscompensatie.

Basiscursus: Bliksem fotograferen

Bliksem fotograferen is niet zo gemakkelijk. Wat heb je nodig en wat moet je precies doen? Wij leggen het je allemaal stap voor stap uit, zodat jij de volgende keer die bliksemschicht op de foto hebt staan.


Foto: Peter Kort

Koopgids: Geavanceerde Compactcamera’s

In deze editie hebben we de Tamron 16-300mm f/3.5-6.3 VC PZD en de Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM voor je getest. Ook bespreken we enkele schoudertassen die ideaal zijn voor een dagje uit of een stedentripje.

Een spiegelreflex te groot en een camera van je smartphone niet goed genoeg, maar wil je wel foto’s maken? Dan is een geavanceerde compactcamera misschien wel wat voor jou. In de koopgids bespreken we enkele modellen.

Lezersfoto’s, fotowedstrijden en winnaars

Naast bovenstaande onderwerpen staan er in deze editie weer een aantal lezersfoto’s en vertelt winnares van onze fotowedstijd, Patricia van den Berg, het verhaal achter haar winnende foto. Heb je genoeg inspiratie opgedaan in onze cursus Portretfotografie? Ga dan zelf aan de slag en doe mee aan onze nieuwe fotowedstrijd die in het teken staat van portretten.

Dit en nog veel meer lees je in digifoto starter 3.2014. De editie is nu te koop in de kiosk voor 5,95 euro. Ontvang je het magazine liever thuis? Neem dan een abonnement. Voor 21,50 euro krijg je vier edities thuisgestuurd.