Nu in de kiosk: digifoto Starter 2.2014

Nu in de kiosk: digifoto Starter 2.2014

Julian 2753
De nieuwe editie van digifoto Starter ligt nu in de winkels. In dit nummer leer je alles over macrofotografie, leggen we uit hoe je mooie sportfoto's maakt langs de lijn en geven we tien tips voor het maken van creatieve foto's. Dat en nog veel meer lees je in editie 2.2014.

Iedere editie van digifoto Starter staat bomvol tips, trucs en foto's om inspiratie op te doen. Op de cover van nummer 2.2014 staat de foto van een van onze lezers: Lex Schulte. Hij maakte een prachtige macrofoto, die mooi aansluit onze basiscursus macrofotografie, waarin we je alles uitleggen over deze tak van de fotografie.

digifoto Starter 2.2014

Basiscursus: Macrofotografie

Het 'macroseizoen' is in volle gang! In deze basiscursus leggen we uit hoe je aan de slag kunt met macrofotografie. Dit kan met een compactcamera, spiegelreflex of systeemcamera. We bespreken de techniek en hulpmiddelen zoals tussenringen, filters en macro-objectieven.

Tien tips voor creatieve foto's

Met welke camera je fotografeert maakt niet uit. Met de technieken die we hier bespreken krijg je bijzondere resultaten. We geven tien tips waarmee je creatieve foto's kunt maken. We laten zien hoe het moet en wat je er voor nodig hebt.

Creatieve tips

Basiscursus: Kindersportfotografie

Hoe maak je de mooiste foto's van je sportende kinderen? Dat leggen ervaringsdeskundigen uit in deze basiscursus. Van sporthal tot zwembad en voetbalveld: in deze editie lees je hoe je de beste foto's maakt in alle omstandigheden.

Jolanda Siemonsma
Foto: Jolanda Siemonsma

Canon EOS 1200DCamera's, lenzen en accessoires

We bespreken Canon's nieuwste instap-spiegelreflex: de EOS 1200D. Ook nemen we de sigma 18-200mm f/3.5-6.3 OS C superzoomlens onder de loep. Wil je serieus aan de slag met macrofotografie, lees dan zeker onze test van de Tamron SP 90mm f/2.8 Macro.

Koopgids: Compacte systeemcamera's

Compacte systeemcamera's zijn er in vele soorten en maten. Van compact en eenvoudig tot volwaardige spiegelreflex-vervangers. In deze koopgids geven we advies en leggen we de verschillen tussen de diverse systemen uit.

Interview: Timme Hoyng

Profhockeyer Timme Hoyng speelde 113 officiƫle interlands voor de Nederlandse hockeyploeg. Hij is echter ook een uitstekende fotograaf. We spreken hem over zijn indrukwekkende werk.

Lezersfoto's, fotowedstrijden en winnaars

In iedere editie van digifoto Starter komen lezers aan het woord over hun foto's en vertellen winnaars van onze fotowedstrijden het verhaal achter hun winnende foto. Ook dagen we je weer uit om met een nieuwe fotowedstrijd mee te doen!

Dat en nog veel meer lees je in digifoto Starter 2.2014. De editie ligt nu in de kiosk, voor 5,95 euro haal je 'm in huis. Ontvang je het magazine liever thuis? Neem dan een abonnement. Voor 21,50 euro ontvang je vier keer per jaar het tijdschrift op je deurmat!

digifoto Starter 2.2014