Nu in de kiosk: digifoto Starter 1.2015

Nu in de kiosk: digifoto Starter 1.2015

Thomas 4665
De eerste editie van digifoto Starter van 2015 is een feit! We beginnen het jaar goed door de winter lekker te laten voor wat het is. In plaats daarvan trekken we de bollenvelden in en trakteren je op een basiscursus fotograferen met natuurlijk licht. Daarnaast kun je rekenen op interviews met fotografen, tests van apparatuur en nog veel meer.

Basiscursus: Fotograferen met natuurlijk licht

We hebben het gehad met de grauwe winter. Daarom vragen we Willie Kers hoe zij haar portretten met warm, natuurlijk licht maakt. Let goed op haar tips en voor je het weet, geniet je dit voorjaar nóg meer van de zon!


Foto © Willie Kers

Melkjurkfotografie

Als je de cover van Snoeks 2015 hebt gezien, weet je meteen waarover het gaat. Fotograaf Jeroen van de Wetering gooit liters melk over zijn modellen heen, om zo een jurk bij elkaar te fotograferen. Benieuwd hoe hij te werk gaat? Wij ook. Daarom geeft hij ons een kijkje achter de schermen.


Foto © Jeroen van de Wetering

Bollenvelden fotograferen

Waar denk je het eerste aan zodra het lente wordt? Juist, enorme velden met bloeiende bloemen. Al die prachtige kleuren vragen er gewoon om vastgelegd te worden op de gevoelige plaat. Maar hoe doe je dat? Volg onze tips om je fotografisch oog verder te ontwikkelen en de mooiste platen te schieten.


Foto © Marjo Steffen

Tests

Natuurlijk voelen we in deze editie ook de nieuwste apparatuur aan de tand. Zo testen we de Panasonic GF7, een compacte systeemcamera, en het Canon EF-S 24mm f/2.8 STM-objectief. Beiden klein, maar zeer fijn! We blikken vooruit naar de compacte Canon EOS M3 en zetten de EOS 750D en 760D, de nieuwe instap-spiegelreflexen van Canon, naast elkaar.

Vervolgens richten we onze pijlen op het nieuwe topmodel van Olympus: de OM-D E-M5 Mark II. Dit indrukwekkende vlaggenschip kan foto's van 40 megapixels maken met zijn bijzondere sensor en beeldstabilisatie. Kortom, de cameraliefhebbers komen in deze editie zonder twijfel aan hun trekken.

Lezersfoto’s, fotowedstrijden en winnaars

Naast bovenstaande onderwerpen staan er in deze editie weer een aantal lezersfoto’s en vertelt winnaar van onze fotowedstrijd, Tim de Groot, het verhaal achter zijn winnende foto. Daarnaast leggen we je uit hoe je het beste kunt filmen met je fotocamera. Heb je genoeg informatie opgedaan in onze basiscursus Natuurlijk Licht? Ga dan zelf aan de slag en doe mee aan onze nieuwe fotowedstrijd.

Dit en nog veel meer lees je in digifoto Starter 1.2015. De editie is nu te koop in de kiosk voor 5,95 euro. Ontvang je het magazine liever thuis? Neem dan een abonnement. Voor 21,50 euro krijg je vier edities thuisgestuurd!

afbeelding van Thomas

Thomas Kouveld | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Thomas