Nu in de kiosk

Nu in de kiosk: digifoto Starter 1.2013

Julian 2876
De lente staat voor de deur en misschien is dat wel het leukste seizoen om te fotograferen. In deze editie dan ook handige tips om met frisse lentefoto's thuis te komen. Daarnaast duiken we in de avontuurlijke wereld van urbexfotografie en interviewen we Sacha de Boer. Je kent haar van het NOS-journaal, maar ze is ook fotograaf! Dat en nog veel meer, lees je in digifoto Starter 1.2013.

Het voorjaar komt eraan! Wij kunnen niet wachten en geven je alvast praktische tips om frisse lentefoto's te maken. Van lentebloemen tot tulpenvelden en dartelende lammetjes.

Alles over urbexfotografie

Oude, vervallen en verlaten gebouwen vormen een dankbaar onderwerp voor fotografen. Deze tak van sport noemen we urbex, een afkorting van 'urban exploring'. In deze uitgebreide basiscursus laten we je kennis maken met de schoonheid van vergane glorie.

Expertfotografen vertellen over hun werk en we leggen uit wat je precies nodig hebt om voorbereid en veilig zelf op stap te gaan. Ook doen we uit de doeken hoe je met wat nabewerking je urbexfoto's meer pit geeft.

Schilderen met licht

Licht is het belangrijkste ingrediƫnt voor fotografie. Momenteel laat de zon zich echter weinig zien en zijn de dagen nog kort. Geen nood! In deze basiscursus laten we zien hoe je met eenvoudige hulpmiddelen spectaculaire lichtschilderijen maakt.

Strobistfotografie

Een andere manier om licht in het donker te brengen is het werken met flitsers. 'Strobistfotografie' is het werken met compacte externe flitsers en een klein budget. We laten zien hoe je als beginnende fotograaf hiermee aan de slag kunt. Naast praktische opstellingen en tips geven we advies over de benodigde apparatuur.

Sascha de Boer: nieuwslezer en fotograaf

Iedereen kent Sascha de Boer als presentator van het NOS-journaal. Bij het 50-jarige jubileum werd ze verkozen tot de beste presentator van programma. Minder mensen weten dat Sacha de Boer daarnaast ook niet onverdienstelijk fotografeert. In een uitgebreid interview leer je daar alles over en vertelt ze over haar portretten en artistieke foto's.

En nog veel meer...

We hebben weer een fotowedstrijd voor je klaarstaan, diverse lezersfoto's komen aan bod en we testen de nieuwste camera's (Nikon D5200, Canon PowerShot SX50HS) en andere accessoires in deze editie van digifoto Starter!

Nu in de kiosk

digifoto Starter 1.2013 ligt nu in de kiosk. Je haalt deze editie in huis voor 5,95 euro. Wil je het magazine op de deurmat ontvangen? Neem dan een jaarabonnement voor slechts 21,50 euro!

digifoto Starter 1.2013