Noorwegen op zijn mooist

Noorwegen op zijn mooist

Aäron Nasarany 672
Zonaanbidders gaan naar het strand en landschapsfotografen pakken hun koffers en vertrekken richting landschappen waar onze mond van openvalt. In dit artikel gaan we richting het noorden en komen we in het prachtige Noorwegen.

Noorwegen

Noorwegen, het land dat grenst aan Zweden, Finland en Rusland, staat bekend om zijn ongerepte natuur. Bovendien behoort Noorwegen in de top drie van dunbevolkste landen van Europa, samen met Ijsland en Kazachstan. Noorwegen is bedekt met een prachtige natuur dat bestaat uit bossen, fjorden, machtige gletsjers en kolossale meren. Reden genoeg om hierover een prachtige timelapse te maken waar de vier seizoenen centraal staan. Zo dacht Morten Rustad (professioneel timelapse fotograaf) er ook over.

De video

Om de vier seizoenen prachtig in beeld te laten komen heeft Rustad een jaar door Noorwegen gereisd. Met ruim 20.000 kilometer, ongeveer 200.000 foto’s en meer dan 20 terabyte aan bestanden heeft Rustad voldoende input om een indrukwekkende timelapse in elkaar te zetten waar je als kijker wordt meegenomen door de verschillende landschappen van Noorwegen. De vier seizoenen zijn prachtig in beeld gebracht. Het kostte Rustad een jaar voorbereiding, een jaar filmen en vier maanden om alles te monteren tot een adembenemende timelapse. Bekijk de video hieronder.

 

 

Er is ook een behind-the-scenes video waardoor je een kijkje kunt nemen achter de schermen. Check hem hieronder!

 

 

Rustad kun je volgen via zijn website, YouTube, Instagram of Facebook.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron