Noorwegen: een sprookjesland

Noorwegen: een sprookjesland

Fokelien Broekstra 765
Noorwegen is bij iedereen bekend vanwege het Noorderlicht, de fjorden, bossen en gletsjers. Noorwegen is hiermee een van de mooiste landen van Europa en misschien zelfs wel van de wereld.

Noorwegen

Het land heeft een oppervlak van 385.155km2 en z’n 5,5 miljoen inwoners. Dat zijn dus zo'n 13 personen per vierkante kilometer. Noorwegen is met zijn dichtheid het derde land in de rij van dunst bevolkte land van Europa.

Bebouwing

De Noren hebben in hun land de oude architectuur in tact gelaten. De stijlen verschillen van staafkerken uit de middeleeuwen, tot de bijna spookachtige, duistere watervallen en de kleine houten huisjes in de Noorse stijl (Byggeskikk). Gletsjers, bossen, fjorden, de natuur is langerekt en prachtig om te zien. Voor een fotograaf dé plek om heen te gaan om een mooie fotoreportage te kunnen maken. 

Tips

Als je in Noorwegen bent, is het zien van het Noorderlicht toch wel een hoogtepunt. Op een heldere dag is het mooi te fotograferen. Dichtbij de stad Stavanger is de Preikestolen, dit is een hoge platte rots waar vele toeristen jaarlijks heen gaan om van het uitzicht te genieten. Ook is het zeker een aanrader om naar de Noordkaap te gaan, het noordelijkste puntje van het Europese continent. 

Als laatste is ook de Geirangerfjord een grote aanrader. De vele imponerende watervallen die zich van de kliffen af de diepe fjord in storten zorgen voor een prachtig tafereel die je niet wilt missen. Daarnaast kun je een boottocht maken en de natuur is er adembenemend! 

Ben jij al eens in Noorwegen geweest? We zijn erg benieuwd naar jouw mooiste foto! 
Deel je foto in onze lezersgallery.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien