Noorderlicht vanuit een vliegtuig

Noorderlicht vanuit een vliegtuig

Aäron Nasarany 362
Deze fotograaf was letterlijk op de juiste plek op het juiste tijdstip. Een fotograaf wist het Noorderlicht op een prachtige manier vast te leggen tijdens zijn vlucht en publiceerde zijn gemaakte beelden op YouTube.

Het Noorderlicht

Bij de meeste fotografen staat het Noorderlicht fotograferen in de top 10 van nog te bezoeken plaatsen op de bucketlist. Het is natuurlijk prachtig om dit betoverende natuurverschijnsel mee te maken en vast te leggen. Een vliegticket naat het hoge noorden wordt massaal geboekt om vervolgens het Noorderlicht met eigen ogen te zien. Fotograaf Aryeh Nirenberg had ook een vliegticket geboekt, maar het Noorderlicht kon niet op hem wachten. Het overviel hem al tijdens de vlucht.

De video

Nirenberg twijfelde geen moment en pakte zijn camera om het adembenemende schouwspel te fotograferen. Met zijn Nikon D810, Nikon 20mm f/1.8 en een ISO van 3200 is het Nirenberg gelukt om een prachtige timelapse te maken van het Noorderlicht op een wel hele bijzondere manier.

 

Wist je dat?

Nirenberg vloog van New York naar Reykjavik: de hoofdstad van IJsland. Met zijn camera in de handbagage is het hem gelukt om dit klaar te spelen. Nirenberg vierde oud op nieuw in het vliegtuig met een timelapse van het Noorderlicht. Een beter begin van het nieuwjaar kun je niet bijna niet wensen als fotograaf. Meer werk van Nirenberg kun je vinden op zijn Instagram.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron