NO GO bij een fotoshoot

NO GO bij een fotoshoot

Fokelien Broekstra 1034
We hebben het vaak genoeg besproken, waar moet je rekening mee houden om een fotoshoot soepel te laten verlopen? Er zijn ook dingen die je vooral niet moet doen. Deze 'NO GO's' lichten wij voor je uit.

Gelijk beginnen

Als je model net binnen is, wil hij of zij natuurlijk niet gelijk een camera op zijn neus gericht hebben. Kies er daarom voor jezelf eerst even voor te stellen, een gezellig gesprekje te voeren, hierdoor leer je elkaar een beetje beter kennen en is er met de shoot zelf een lossere sfeer.

Het gaat niet goed!

Heb je een foto gemaakt en slaak je gelijk een diepe zucht…. Dat kan natuurlijk niet. Je model denkt dat hij of zij iets fout doet en wordt sneller onzeker. Een shoot kan niet altijd gaan zoals jij in je hoofd had. Het is niet handig dit aan je model te laten merken. Hierdoor kan hij of zij helemaal uit vorm raken waardoor je nog verder van huis bent.

Hé een appje! 

Zet je telefoon altijd op stil. Als jij tussen het fotograferen door je telefoon pakt is je model uit zijn element en ontstaat er onrust. Het is juist de bedoeling dat jij een model op gemak kan stellen.

Dingen doen die ze niet willen

Mocht je model een houding niet aan willen of bepaalde kleding niet willen dragen. Dram dan niet door. Doordrammen zorgt voor argwaan, een model zal zich hierdoor steeds minder op zijn of haar gemak voelen.

Roddelen

Roddelen over andere fotografen of klanten kan ook echt niet. Hierdoor breng jij je model in een ongemakkelijke positie. Ook staat het niet professioneel. Doe dit daarom gewoon niet.

Verlegen zijn

De grootste en meest ongemakkelijke NO GO is: Als je als fotograaf verlegen bent en daarom niks zegt. Je loopt met je camera voor je neus achter een model aan en maakt een foto. Als fotograaf moet je iemand kunnen sturen. Zet je even over het ‘verlegen zijn’ heen en wees de baas.

Heb jij weleens een bizar moment meegemaakt in een fotoshoot? 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien