Nikon Coolpix S30: robuuste gezinscamera

Julian 24404
Nikon heeft de Coolpix S30 geïntroduceerd. De camera is volgens de fabrikant zo eenvoudig te bedienen dat het hele gezin, van grootouders tot kinderen, er plezier mee kan beleven. Bovendien is de camera schok- en waterbestendig.

De Nikon Coolpix S30 is waterbestendig tot 3 meter diep en schokbestendig voor vallen van 0,8 meter hoog. Actief gebruik, ook door - niet zo voorzichtige - kinderen is dus geen probleem.

Het menu van de S30 heeft grote, kleurige pictogramman die de navigatie gemakkelijk moeten maken. Ook de knoppen op de camera om een foto of video te maken zijn extra groot uitgevoerd.

Nikon heeft de Coolpix S30 voorzien van ingebouwde filters waarmee je foto's een creatief tintje kunt geven. Voorbeelden zijn Fisheye en Selectieve kleur.

De 10-megapixelcamera heeft 3x optische zoom (29-87mm) en een 6,7cm scherm met 230.000 beeldpunten. Nikon belooft scherpe foto's door de toepassing van eVR vibratiereductie. De camera detecteert automatisch bewegingen en past de instellingen daar op aan.

Ook kun je filmen met de gezinscompact, in 720p-hd-resolutie. Uiteraard is ook een ingebouwde flitser aanwezig. Stroom haalt de Nikon Coolpix S30 uit twee AA-batterijen, die overal verkrijgbaar zijn.

De Nikon Coolpix S30 komt in zwart, blauw, wit en roze op de markt.

Nikon Coolpix S30