Nieuwe YI 4K Action Camera 2

Nieuwe YI 4K Action Camera 2

Nadja Geskus 1521
Xiaomi kondigde de opvolger van hun action camera aan; de YI 4K Action Camera 2. De nieuwe camera heeft de mogelijkheid om in 4K te filmen en kan dit 2 uur lang volhouden door de grote batterijen. De camera zal bijna de helft gaan kosten van de topmodellen van de GoPro Hero4 lineup. Xiaomi concurreert hiermee sterk met GoPro.

De chipset, die identiek is aan de Ambarella A9, compleet met IMX377 1 /2.3-inch beeldsensor, zorgt er voor dat de camera in 4K-kwaliteit kan filmen met 30 beelden per seconden. Het is ook mogelijk om in HD-kwaliteit te filmen, met 120 beelden per seconden en in slow-motion, met 240 beelden per seconden in HD kwaliteit. De camera heeft een 6-assige elektronische beeldstabilisatie, zodat de video’s geen schokken bevatten. Tevens bevat de camera een 12 megapixel Sony sensor. Voor de sensor bevindt zich een lens die een 155 graden kijkhoek heeft met een aperture van f/2.8.

 

 

Touchscreen

De achterzijde van de camera is voorzien van een 2,19 inch touchscreen, met 330 pixels per inch. Het scherm wordt beschermd door Corning Gorilla Glass 4. Handig om te zien wat je filmt, of om het terug te kijken, maar via dit scherm kun je ook je instellingen regelen.

Wi-Fi

De YI 2 bevat zowel Wi-Fi en Bluetooth 4.0. Je kunt via een app verbinding maken met je smartphone en zo gemakkelijk de beelden van je camera naar je smartphone sturen. Hierdoor kun je alles erg snel op social media plaatsen.

Voeding

De voeding van de camera, een 1400mAh batterij, is in staat om tot 2 uur lang in 4K te filmen. In standby-modus houdt de camera het tot wel 8 uur vol. In vergelijking met de camera’s van GoPro is dit erg veel, gezien daarvan de meeste al na een uur leeg zijn.

Prijs

Op het moment is de camera te koop in pre-sale bij Gearbest voor €219,99. De camera zal ongeveer €165,- gaan kosten. De luxere versie is wat duurder en gaat €180,- kosten. Vanaf juni zijn de camera’s leverbaar in de kleuren zwart, wit , roze en goud.

YI 4K Action Camera 2

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja