Nieuwe lichtbron Siros L overmeesterd zon

Nieuwe lichtbron Siros L overmeestert zon

Nadja Geskus 1018
Licht is een zeer belangrijk aspect van de fotografie. Fotografie is immers het vangen van licht en dan het liefst zo veel mogelijk! Bron Elektronik, beter bekend als Broncolor, bewijzen met hun nieuwe Siros 400 L en 800 L monolights opnieuw waarom zij een van de meest gerespecteerde namen zijn in het vak.

Broncolor is erin geslaagd om één van de meest krachtige monolights te produceren. Met een maximale output van 400 of 800 watt-seconden, combineert de Siros L studio vermogen met draagbaarheid. Zowel de 400 L als de 800 L zijn perfect voor het gebruik op locatie door de geïntegreerde accu. De accu houdt het tot wel 440 flitsen vol op vol vermogen en zodra de accu leeg is, kun je deze weer binnen 75 minuten volledig opladen. Met name de 800 L is speciaal, gezien deze genoeg kracht heeft om het licht van de zon te overmeesteren. Een verbijsterende hoeveelheid output die uit een batterij komt die in je hand past.

 

 

Siros L

Hoewel hij in vergelijk met andere alternatieven nog wel behoorlijk groot is, heeft Siros L een eenvoudig en elegant design. De behuizing heeft geen kabels die leiden naar een power pack of een stopcontact. In plaats daarvan zit er een verwisselbare batterij die je in de bovenzijde van het apparaat schuift. De Siros L is binnen 0,03 seconden weer klaar om te flitsen en heeft een regelbereik tot 9 f-stops, die een vermogen bieden zo laag als 2 joules. Broncolor’s unieke ECTC technologie belooft een consistente kleurtemperatuur, ongeacht de energie instelling.

App

De BronControl App, voor iOS of Android, creëert zijn eigen WiFi-netwerk en je kunt hier alle functies makkelijk mee bedienen op afstand. Elk apparaat wordt duidelijk geïdentificeerd door verschillende kleuren LED’s. Met je smartphone of tablet kun je de apparaten gemakkelijk bedienen.

Nieuwe lichtbron die zon overmeesterd

De krachtige lichtbron is niet goedkoop. De diverse uitvoeringen zijn vanaf juli verkrijgbaar vanaf €1.700,- excl. BTW.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van r.morsman_83534

Overmeesterd moet met een t
Het moet zijn overmeestert