Een compacte en robuuste lens

Nieuwe lens van FUJINON: XF50mm F2 R WR

Fabienne Keijzer 996
Fujifilm introduceert een nieuwe primelens in de XF-lijn: de FUJINON XF50mm F2 R WR. De lens is stof- en weerbestendig en het grote f/2.0 diafragma zorgt voor hoge prestaties bij weinig omgevingslicht. Daarnaast is de lens erg compact.

FUJINON XF50mm F2 R WR

De FUJINON XF50mm F2 R WR geeft in combinatie met een systeemcamera uit de X-serie van Fujifilm een beeldhoek van 76mm. Het grote f/2.0 diafragma zorgt voor een zachte achtergrondonscherpte en hoge prestaties in situaties met weinig licht. Het diafragma bestaat uit negen lamellen en het lenssysteem bevat ook negen lenselementen die in zeven groepen zijn verplaatst, inclusief een asferische ED lens. Het scherpstelsysteem wordt aangedreven door een snelle, maar stille motor.

Robuust

De lens is, ondanks de compactheid, erg robuust door het gebruik van metaal en is stof- en weerbestendig. Je kunt de lens blijven gebruiken, zelfs als het 10 graden vriest. De FUJINON XF50mm F2 R WR werkt feilloos samen met een elektronische zoeker.

Beschikbaarheid en prijs

De FUJINON XF50mm F2 R WR is vanaf halverwege februari 2017 verkrijgbaar, in een zwarte en zilveren versie, voor een adviesprijs van 499 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne