Een compacte outdoorcamera

Nieuwe FUJIFILM FinePix XP120 gepresenteerd

Fokelien Broekstra 831
FUIJFILM heeft op de CES 2017 een nieuwe robuuste, waterdichte camera aangekondigd: De FUIJIFILM FinePix XP120. Een lichtgewicht, robuuste en waterdichte camera. Volgens FUJIFILM is hij geschikt voor veel outdooractiviteiten.

Opbouw

De nieuwe FUJIFILM FinePix XP120 is lichtgewicht met zijn 203 gram, maar beschikt wel over een robuuste waterdichte behuizing. De FinePix XP120 is waterdicht tot een diepte van 20 meter en kan een val overleven van een hoogte van 1.75 meter. Daarnaast kan de camera gebruikt worden in extreme kou. Hou zou het moeten blijven doen tot een temperatuur van -10 graden Celsius.

Technische specificaties

De FUJIFILM FinePix XP120 is uitgerust met een 16.4 megapixel BSI-CMOS sensor. De camera beschikt over 5x optische zoom, door de ingebouwde FUJINON lens. De zoom begint bij 28mm waardoor je een prima groothoekopname kunt maken. Het is mogelijk om de zoom uit te breiden tot 10x optische zoom door de FUJIFILM Intelligent Digital Zoom-technologie. Om scherpe foto’s te krijgen tijdens de outdoor activiteiten, beschikt de camera over optische beeldstabilisatie. Om de compositie te kunnen bekijken heeft de camera een Lcd-scherm van 3.0-inch met 920.00 pixels. Het grote voordeel volgens FUJIFILM is de onspiegelde laag op het Lcd-scherm waardoor het scherm ook prima af te lezen is onder water.

Video

Video-opnemen gebeurt in volledig HD 1080p bij 60fps. De camera biedt ook een edit-functie waarmee je direct films kunt inkorten en ongewenste fragmenten kunt verwijderen. Met de Wind Filter-optie wordt het geluid van de wind verminderd.

Beschikbaarheid

De FUJIFILM FinePix XP120 is vanaf januari 2017 verkrijgbaar voor 219 euro.
Kijk voor meer informatie over de camera op de website van Fujifilm.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien