Canon Powershot SX500 IS en SX160 IS

Nieuwe Canon-camera's: Powershot SX500 IS en SX160 IS

jesse kraal 2061
Canon voegt twee nieuwe camera's toe aan de Powershot-reeks. De eerste is een superzoom met 30x optische zoom, terwijl de SX160 IS compacter is en 16x optische zoom biedt. Beide camera's hebben een 16-megapixelsensor, zes creatieve filters en een 3-inch lcd.

Ben je op zoek naar een compactcamera met veel zoom? Dan zouden deze twee nieuwe Canon-camera's wel eens iets voor jou kunnen zijn. De Canon Powershot SX160 IS is de eenvoudigste (en goedkoopste) van de twee. De 16x-zoomlens heeft optische stabilisatie, zodat je ook volledig ingezoomt nog steeds uit de hand scherpe foto's kunt maken.

Canon Powershot SX160 IS
Je kunt kiezen uit een zwarte, zilveren of rode behuizing.

AA-batterijen

In plaats van een accu's, haalt de SX160 IS zijn stroom uit AA-batterijen. Bovenop het toestel vind je een grote instelknop waarmee je kunt kiezen tussen automatische, half-automatische en volledig handmatige programma's. De adviesprijs van de SX160 IS is 179 euro, vanaf eind september is de camera in de winkels te vinden.

Canon Powershot SX160 IS

Powershot SX500 IS

Wil je nog meer kunnen zoomen, dan heeft Canon ook de PowerShot SX500 IS in de aanbieding. De sensor is gelijk aan die van de SX160 IS, de lens heeft daarentegen 30x zoom. De camera wordt er wel wat groter door en past niet meer in je broekzak. In plaats daarvan krijg je een wat betere houvast door een grote handgreep. Het scherm is met 3 inch net zo groot als dat van de SX160 IS en ook kun je de foto's en HD-video's voorzien van een van de zes creatieve filters.

Canon SX500 IS
De SX500 IS past niet meer in je broekzak, wel heb je een betere houvast en bijna twee keer meer zoom dan de SX160 IS.

Meer groothoek

In de SX500 IS gaan wel Accu's, een ander verschil met de SX160 IS is de groothoek die met 24mm een grotere beeldhoek heeft. Het toestel is wat groter en beter uitgerust dan de SX160, maar dat maakt het ook wat duurder. De adviesprijs is 309 euro, vanaf eind augustus is het toestel in Nederland te koop.

Canon Powershot SX500 IS
Qua bediening zijn de SX160 IS en de SX500 IS vrijwel gelijk.

afbeelding van jesse kraal
Door: Jesse Kraal

Jesse Kraal | Redacteur

Jesse (26) is naast zijn werk als redacteur bij DIGIFOTO ook zelfstandig fotograaf. Je kunt rustig stellen dat fotografie, zowel digitaal als analoog, zijn passie is.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Bekijk alle artikelen van Jesse