Nieuwe app van Google: Motion Stills

Nieuwe app van Google: Motion Stills

Nadja Geskus 1014
Google heeft een nieuwe app uitgebracht, waarmee ze zich willen richten op iPhone 6s (Plus) en iPhone SE gebruikers. De app zet de Live Photos van je iPhone om in gifs of video’s, waardoor je ze gemakkelijk kunt delen.

Met Live Photos van de iPhone kun je een soort van klein filmpje maken en je foto’s komen tot leven. Het probleem is echter dat je ze vrijwel niet kunt delen. De functie op de iPhone had niet een denderend succes en de simpele ‘gimmick’ was al bijna vergeten, toen vanuit het niets opeens de nieuwe Google app verscheen! Uitgerekend concurrent Google bracht een app uit die Live Photos ineens de moeite waard maakte. Bijna direct daarna stond heel social media vol met Live Photos die ze nog niet eerder gedeeld hadden.

Motion Stills

Wat Motion Stills doet, is eigenlijk je filmrol op je telefoon analyseren en pikt daar de Live Photos uit. Vervolgens zet hij die gemakkelijk om in een filmpje of gif. Op deze manier kun je de foto’s wél heel gemakkelijk delen.

Stabilisatie

Maar Google’s app doet meer dan je live foto’s omzetten. Hij stabiliseert het filmpje ook. Met de videostabilisatie-technologie van Google is het mogelijk om de achtergrond ‘stil’ te zetten. De video’s worden op deze manier een stuk rustiger om te bekijken.

Nieuwe app van Google: Motion Stills

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja