Nieuwe 360-graden camera van Kodak

Nieuwe 360-graden camera van Kodak

Fokelien Broekstra 871
Kodak heeft bij een persconferentie op Photokina een nieuwe camera in de 360-graden familie aangekondigd. De Kodak 4KVR360 is de eerste 360-camera die het mogelijk maakt om in 360 graden te kunnen filmen in 4K.

Kodak is al eerder met een oplossing gekomen op 4K 360º-video's te maken, maar hiervoor had je  alsnog twee SP360 4K camera's nodig. Met deze nieuwe camera wil het bedrijf 360º-camera's aantrekkelijker maken voor de gewone gebruiker.

Specificaties

De 4KVR360 beschikt over twee 20MP sensoren en twee objectieven. Een met een blikveld van 235º en een met een blikveld van 155º. Deze kunnen los van elkaar gebruikt worden om een standaard actioncam-beeld te krijgen, of om een voor- en achter blik te krijgen, maar het is ook mogelijk om de beelden te samen te voegen waardoor je een blikveld van 360º krijgt.
Ook laat het bedrijf weten dat er meerdere accessoires op de markt gaan komen om de camera te besturen, zoals een remote en een horloge, ook zal er een app verschijnen waardoor je je smartphone ook als afstandsbediening kunt gebruiken.

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat de camera eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt komt. Er is nog geen adviesprijs bekendgemaakt, maar Kodak laat doorschemeren te hopen op een bedrag van rond en €500,- .

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien