Nieuw: Photoshop Elements 15

Nieuw: Photoshop Elements 15

Fokelien Broekstra 1145
De nieuwste versie van Adobe Photoshop Elements is afgelopen week gelanceerd. Adobe Photoshop Elements 15 zit vol met nieuwe tools en features en heeft een paar aanpassingen gedaan in de tools uit de voorgaande versies. We hebben de belangrijkste nieuwe functies voor je op een rijtje gezet.

Touchscreen

Een van de belangrijkste nieuwe functies in Adobe Elements 15 is dat het mogelijk is om met een touchscreen te werken. Vooral de nieuwere laptops en computers maken gebruik van een touchscreen. Voorheen kon je Elements niet besturen met dit touchscreen. In de nieuwe versie is dit dus geen probleem meer.

Gezichten bewerken

Het is nu mogelijk om snel en gemakkelijk gezichten te bewerken. Zo kun je een frons omtoveren tot een lach in één muisklik. Elements herkent de gezichtsuitdrukkingen een laat je deze met een paar simpele schuifjes veranderen in een glimlach.

Speed-Pan en letters

Met de functie Speed-Pan kun je het laten lijken alsof er beweging in een foto zit. Je selecteert daarbij een object dat stilstaat en vervolgens kun je de omgeving een ‘motion blur’ geven. Ook nieuw in Photoshop Elements 15 is de mogelijkheid om foto’s gemakkelijk om te toveren tot letters, wat natuurlijk grappige effecten kan geven.

Prijs en beschikbaarheid

Adobe Photoshop Elements 15 is beschikbaar voor Windows en Mac. Het is mogelijk om het programma te gebruiken zonder je aan te melden voor de Adobe Creative Cloud. Voor een nieuw pakket betaal je 100 euro. Wil je een bestaande Photoshop updaten? Dan kan dit voor €82,28.
Wil je meer weten over Photoshop Elements? Bekijk dan de website.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien