Nieuw: Canon PowerShot G5 X en G9 X

Nieuw: Canon PowerShot G5 X en G9 X

Dalindcy Koolhoven 1285
Tijdens de eerste dag van de Canon Expo in Parijs (13 t/m 15 oktober) kondigde de fabrikant twee mooie nieuwe modellen aan: de PowerShot G5 X en G9 X. Deze twee camera's zijn bedoeld voor beginnende fotografen en mensen die fotograferen als hobby.

De twee nieuwe PowerShot-camera's lijken veel op elkaar. Beide maken gebruik van een autofocussysteem met 31 scherpstelpunten en kunnen handmatig scherpstellen. Daarnaast hebben ze allebei een filmfunctie die je laat opnemen in full hd met zestig beelden per seconde.

Canon Powershot G5 X

Deze camera lijkt een beetje op een spiegelreflex, maar is dit niet. Bovenop de camera zit iets wat op een zoeker lijkt en er is een aparte knop voor het aanpassen van de belichting. Achterop de camera bevindt zich een uitklapbaar aanraakscherm van 3 inch. Daarnaast heeft de camera aan de voorkant een extra instelwiel. Bekijk hieronder de video:

Canon PowerShot G9 X

De G9 X lijkt qua uiterlijk meer op de compactcamera zoals we gewend zijn. De camera heeft geen zoeker, zoals de G5 X, maar wel een soortgelijk 3-inch aanraakscherm. In tegenstelling tot de G5 X beschikt deze camera over een minimum aantal knoppen. Bekijk hieronder de video:

Beide camera's zijn vanaf november 2015 te koop. De PowerShot G5 X heeft een adviesprijs van 799,99 euro. De G9 X gaat 509,99 kosten.