Negen compositietips van topfotograaf Steve McCurry

Negen compositietips van topfotograaf Steve McCurry

Julian 3092
Steve McCurry werd wereldberoemd met zijn portret van het Afghaanse meisje dat in 1985 op de cover van National Geographic prijkte. In dit filmpje krijg je aan de hand van zijn indrukwekkende foto's negen uitgebreide tips over compositietechnieken die je foto's flink kunnen versterken.

Steve McCurry is een van de bekendste fotografen ter wereld. Dat heeft hij te danken aan de foto 'Afghan Girl'. Dit portret van Sharbat Gula stond in 1985 op de cover van het tijdschrift National Geographic en wordt ook wel de 'Mona Lisa' van de fotografie genoemd.

Naast dit beroemde portret bestaat het portfolio van McCurry uit veel meer indrukwekkende foto's. In deze video krijg je een uitgebreide analyse te zien van de compositietechnieken die de fotograaf gebruikt. Lijnen, vormen en kaders spelen een belangrijke rol in de beleving van een foto.

Steve McCurry sluit de video zelf af met een belangrijke tip: regels zijn er om gebroken te worden. Fotografeer vooral voor je eigen plezier en met een eigen stijl. Dat neemt echter niet weg dat de klassieke compositieregels een heel handig hulpmiddel zijn om je foto's naar een hoger niveau te tillen. Het werk van Steve McCurry laat duidelijk de waarde van deze regels zien.

Meer tips

Het filmpje is gemaakt door The Cooperative of Photography (COOPH). Eerder schreven we al over een andere video van dezelfde makers, waarin je zeven tips krijgt voor het maken van creatieve foto's met huishoudelijke voorwerpen. Bekijk dat filmpje hier.

Wil je meer werk zien van Steve McCurry? Volg dan zijn blog en Facebookpagina!