Nederlands Fotomuseum komt met adembenemende tentoonstellingen

Nederlands Fotomuseum komt met adembenemende tentoonstellingen

Dalindcy Koolhoven 609
Het is steeds zulk slecht weer, tijd om een museum te bezoeken. Het Nederlands fotomuseum gaat na een maand sluiting weer open! Dat is goed nieuws, want er zijn in het najaar een heleboel prachtige tentoonstellingen te zien. Wij hebben de mooiste en interessantste tentoonstellingen voor je op een rijtje gezet. Je kunt ze vanaf 26 september bezoeken.

Horst P. Horst

Hij was één van de belangrijkste fotografen van de twintigste eeuw: Horst P. Horst. Tijdens zijn glasrijke carrière fotografeerde hij onder andere Coco Chanel en Hollywoodster Marlene Dietrich. Zestig jaar lang bracht hij de wereld van mode, kunst, design en theater tot in detail in beeld. In het fotomuseum zullen onder meer persoonlijke notities, vintage modetijdschriften en nooit eerder vertoonde vintage afdrukken te zien zijn.


Muriel Maxwell, American Vogue, 1939. © Conde Nast, Horst Estate

Mattijs van Bergen

Modeontwerper Mattijs van Bergen is een bijzondere culturele samenwerking aangegaan met het Nederlands Fotomuseum. Mattijs liet zich inspireren door zwart/wit fotografie uit de museumcollectie van onder andere Ed van der Elsken, Aart Klein, Richard Tepe en Nico Jesse, en ontwierp op basis hiervan een nieuwe modecollectie. De collectie van Mattijs geeft een compleet nieuwe dimensie aan de foto's die hij als inspiratie gebruikte. De collectie werd in opdracht van het Nederlands Fotomuseum gefotografeerd. De foto's worden samen met de ontwerpen tentoongesteld.


© Sacha van Dorssen, Kruger's cyclists dress, ontwerp Mattijs van Bergen (foto Dolf Kruger, collectie Nederlands Fotomuseum)

Stephan Vanfleteren

Voor de steeds terugkerende tentoonstellingenreeks 'De collectie belicht door..' heeft het Nederlands Fotomuseum dit keer Stephan Vanfleteren als gastcurator uitgenodigd om een keuze te maken uit de vele foto's uit de museumcollectie. De Belgische fotograaf koos vijftien foto's die hem inspireren of aan het hart gaan. In zijn selectie spreekt zijn fascinatie voor het menselijk gelaat, net als in zijn eigen werk.Cas Oorthuys, in Muyumba, Congo, 1959. © Nederlands Fotomuseum

Benieuwd geworden? Kijk hier voor meer informatie.