Nederlander hoopt op foto trouwende Mark Rutte in 2012

charlottelipic 1678
Uit onderzoek van Albelli blijkt dat een derde van de Nederlanders in 2012 een trouwende Mark Rutte het liefste als politieke, nieuwswaardige foto ziet. Voor dit onderzoek zijn 1083 respondenten ondervraagd, die per categorie mogelijke nieuwsgebeurtenissen voorgelegd kregen.

In de categorie koninklijk huis zou 61% van de ondervraagden graag een foto van de kroning van Willem-Alexander in het nieuws zien verschijnen dit jaar. In de sportcategorie kwam het winnen van het EK voetbal als populairst naar voren. Als nieuwswaardige foto 2012 in de entertainmentbranche zien we het liefst Nederland het Eurovisie Songfestival winnen.

Persoonlijke foto

Afdrukcentrale Albelli heeft de respondenten ook gevraagd naar de verwachting van hun persoonlijke fotomoment dit jaar. De helft hiervan hoopt op een plaatje van een droomvakantie.

Verder willen 3 op de 10 Nederlanders graag een foto zien die de terugkeer van de gulden verbeeldt.

Fotoboek

Het internationale printbureau heeft ook onderzocht wat Nederlanders met hun persoonlijke foto's doen. 38% van de Nederlanders vereeuwigt hun foto's in een jaarboek, 34% doet dit zelfde in de vorm van een kalender.

Welke foto's wil jij zien of maken in 2012?