Engste nachtmerries in foto's vertaald.

Nachtmerries worden kunstwerken in foto’s

Fokelien Broekstra 930
Iedereen heeft weleens een nachtmerrie, een nare droom die ’s morgens vroeg nog op je netvlies staat gebrand. Nicolas Bruno heeft al zeven jaar extreme nachtmerries. In zijn fotoreportage beeld hij zijn nare dromen uit.

Slaapverlamming

Naast de extreme dromen, heeft Bruno ook last van slaapverlamming. Slaapverlamming houdt in dat je spieren vlak voor of vlak na dat je in slaap valt of geslapen hebt even verlamd zijn. Hierdoor kun je dus even niks bewegen. Dit angstaanjagende verschijnsel gaat gepaard met hallucinaties van het ergste niveau.

Depressie

Bruno raakte door zijn slaapverlamming en nare dromen in ene depressie. Hij was bang om te gaan slapen en raakte hierdoor uiteindelijk in een depressie. Hij dacht dat hij achterna gezeten werd door  demonen.

Puntje licht

Uiteindelijk adviseerde een docent hem om zijn nachtmerries in beeld te brengen. Door de nachtmerrie in beeld te brengen gaat het alweer een stuk beter met Bruno. Zijn beelden zijn kunstig en indrukwekkend tegelijk. Zijn kunstzinnige beelden vertellen een verhaal die zeer inspirerend zijn maar ergens ook angstaanjagend.

Kijk voor meer werk van Bruno Nicolas op zijn website, Facebook .

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien