Nachtfotografie: Straatkiekjes bewerken in Lightroom

Nachtfotografie: Straatkiekjes bewerken in Lightroom

Senta Bemelman 1714
Straatfotografie is niet alleen overdag, maar ook in de avonduren ontzettend tof! Met deze handige nabewerkingstips maak je jouw kiekjes nog mooier!

Fotograferen bij weinig licht is lastig. Neem daarom altijd een statief mee wanneer je op pad gaat om bewegingsonscherpte te voorkomen. Ook het onverwachte lichtspel op straat kan het kiezen van de juiste belichting lastig maken voor jou als fotograaf!

Kleur

De kleuren op de foto zijn erg belangrijk. Je kan ervoor kiezen om je foto in zwart-wit af te drukken. Maar een portret met een donkere lucht en knallende gekleurde lichtbronnen is natuurlijk geweldig!

Bewerk de kleuren door gebruik te maken van het basisvenster. Waarmee je ook de zwart-wit instellingen doorvoert, indien je hier gebruik van maakt. Kies het tabblad ‘Color’ en pas de kleurtinten individueel aan.

Contrast

Ook het toevoegen van contrast kan jouw nachtfoto doen opleven. Soms wordt door een hogere ISO-waarde de donkere lucht grijs.  Hierdoor oogt de foto flets. Door het toevoegen van contrast, benadruk je de kleuren en krijgt jouw foto meer dynamiek.

Bekijk ook de onderstaande video waarin je meer tips krijgt over de nabewerking voor jouw nachtfoto’s!

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta