Nabewerking: Tips bij autofotografie (video)

Nabewerking: Tips bij autofotografie (video)

Senta Bemelman 922
Snelle auto’s met glimmende lak en opvallende kleuren zijn een lust voor het oog en de lens. In de nabewerking kun je jouw autofoto’s nog mooier maken.

Bij iedere vorm van fotografie kun je in de nabewerking het beste uit je foto halen. Maar probeer je ook te focussen op de techniek en compositie die je tijdens het fotograferen gebruikt.

Auto’s fotograferen

Je kunt auto’s op diverse manieren in beeld brengen. Dit kan bijvoorbeeld wanneer je een foto van het verkeer maakt met een lange sluitertijd. Maar je kunt ook specifiek één auto als onderwerp voor je foto gebruiken. Let tijdens het fotograferen altijd goed op de stand van de wielen en welke details je in beeld wil brengen. En kijk ook goed of je geen storende elementen in de reflectie op de auto terugziet.

Nabewerking

Een van de belangrijkste onderdelen van het nabewerkingsproces zijn belichting en kleur. Vaak hebben de auto’s die je (individueel) in beeld brengt een opvallende kleur. De knalgele Lamborghini is een bekend voorbeeld. Ook de belichting kan lastig zijn omdat de reflecterende lak soms een spiegel lijkt. In deze videotutorial leer je precies hoe je een autofoto kunt verbeteren in de nabewerking.

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta