Naar school, of leren van het internet?

Naar school, of leren van het internet?

Nadja Geskus 462
Zowel in de fotografie als bij film zijn er veel autodidacte kunstenaars. Het is dan ook vaak de vraag, wil je jouw kunnen op school leren, of ga je tutorials bekijken om jouw resultaten te behalen? Richard William Scott en Robert Carr uit de film Look maakte een video voor die speciale vraag. Ze geven enkele nuttige richtlijnen en middelen.

School of internet

De een zal zeggen dat een school beter is, de ander zal voor het internet kiezen. In beide zit een kern van waarheid. Een opleiding biedt zeker een aantal positieve mogelijkheden. Zo heb je directe mogelijkheden tot apparatuur, zijn er altijd mensen om je heen waar je je werk mee kunt bespreken en dus verbeteren, plus je streeft naar doelen die je misschien anders niet zou hebben, je wilt immers je papiertje halen.

Naar school, of leren van het internet?

Aan de andere kant heeft het internet ook zeker zo zijn voordelen. Je hebt een directe connectie met andere geïnteresseerden van over de hele wereld. Alles wat je graag zou willen leren, ligt met een simpele klik op de knop binnen handbereik. Er zijn geen beperkingen, wat jij wilt leren, kun je leren. Ook de manier van leren kun jij bepalen. Zie je liever een filmpje? Of bekijk je alles liever in een fotoreportage?

Naar school, of leren van het internet?

Video

Robert en Richard geven in hun video een aantal interessante middelen aan die je helpen met online leren, gesorteerd op categorie. Weet je niet of je nou liever online leert of via een school, is het advies om er gewoon eens op uit te gaan. Kijk of je wel echt een passie voor film en fotografie hebt. We zijn benieuwd hoe jij hier over denkt. Liever een opleiding, of liever tutorials bekijken?

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja