Na 37 jaar stilte: sneeuw in de Sahara

Na 37 jaar stilte: sneeuw in de Sahara

Aäron Nasarany 393
Wat onmogelijk bleek is uitgekomen. Op plekken waar regen sporadisch voorkomt is nu zelfs sneeuw gevallen. Dit gebeurde in de Sahara en is vastgelegd door Karim Bouchetata.

Witte kerst

Enkele jaren was een witte kerst de normaalste zaak van de wereld. Door de opwarming van de aarde verschuift het klimaat en kan het winterseizoen niet meer echt winters worden genoemd. Door de klimaatverandering is er nu zelfs sneeuw gevallen op plekken waar je het niet verwacht.

De fotograaf

Karim Bouchetata is een amateurfotograaf en sprong een gat in de lucht toen hij op het juiste moment op de juiste plek was. Boucheata was in Algerije in een klein dorpje genaamd Aïn Séfra in de provincie Naâma dat beter bekend staat als de toegangspoort naar de woestijn. Enkele dagen geleden is er sneeuw gevallen nadat het een periode van ruim 37 jaar is uitgebleven. De laatste keer dat er sneeuw is gevallen was op 18 februari 1979. De sneeuw trekt veel bezoekers uit de lokale omgeving aangezien zij nog nooit sneeuw hebben gezien.

 

‘’ "Everyone was stunned to see snow falling in the desert; it is such a rare occurrence. It looked amazing as the snow settled on the sand and made a great set of photos. The snow stayed for about a day and has now melted away'' - Bouchetata

Wake-up call

De foto’s kunnen worden gezien als een flinke wake-up call. In dit artikel lieten we eerder al het contrast zien tussen warm en koud en de bijbehorende klimaatverandering.

afbeelding van Aäron Nasarany

Aäron Nasarany | Redactie

Bekijk alle artikelen van Aäron