Mysterieuze portretten met verborgen gezichten

Mysterieuze portretten met verborgen gezichten

Senta Bemelman 608
In de serie van fotograaf Romina Ressia draait het om mysterie en verborgen gezichten. Het fotoproject draagt de toepasselijke naam ‘What do you hide?’

Verborgen

In deze fotoserie is de keuze voor het verbergen van belangrijke elementen, zoals het gezicht, erg interessant. Bij portretfotografie draait het namelijk om persoonlijkheid, waardoor het gezicht vaak een belangrijke rol speelt. Ondanks dat je geen gezichtsuitdrukking ziet, zijn de portretten alles behalve saai. Het is inddrukwekkend hoe Romina door middel van de accessoires, kleding en algehele setting dit concept tot leven brengt. Zij speelt met patronen en kleuren, het enige herkenbare dat steeds terugkomt is de vorm van het menselijk gestalte.

Bekijk enkele foto’s hieronder en lees meer over de fotoserie op Fubiz. Meer werk van Romania staat op haar website.
 

Foto's:Romina Ressia

Romania Ressia

Als portretfotograaf houdt Romania zich niet graag aan de regels. Haar mooie portretten tonen veel karakter door hun imperfecties. De modellen wijken af van standaard poses.  De meesten dragen kekke accessoires of doen opvallende dingen. Als spaghettivlekken op een kraakhelder shirt, verrast het werk van de fotograaf in de wereld van perfectionisme.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta