Muziekvideo timelapse: 5210 foto’s in 25 uren

Muziekvideo timelapse: 5210 foto’s in 25 uren

Senta Bemelman 1022
Duizenden stappen en een goed uitgestippelde route. Geheel voorbereid heeft fotograaf Mario Dinis in 25 uren een muziekvideo als volledige timelapse geschoten. Het resultaat: 5210 foto’s verwerkt in pakweg 3 minuten.

Een timelapse is een serie foto’s die zorgt voor een versneld effect, omdat de omgeving snel verspringt. In de praktijk worden daarom minder beelden per tijdseenheid geschoten. Hierdoor worden effecten zichtbaar die je niet kan zien als je aan een stuk door, filmt.  Dit is bijvoorbeeld goed te zien bij verkeer dat snel beweegt. Wanneer de tijd tussen iedere foto groter wordt, heeft dit als effect dat de tijd sneller lijkt te gaan.

A Carta van V1RUZ

In de videoclip van het nummer “A Carta” an V1RUZ loopt de artiest achterstevoren door Lissabon, Portugal en zit tussen iedere foto 17 seconden.

A carta videoclip

Productiebedrijf Dinis heeft ruim honderd uren besteed aan de voorbereiding van de productie. Iedere locatie werd nauwkeurig vastgesteld en diende weer in overeenstemming te zijn met de tekst van het nummer. Daarnaast creëerde Dinis ook een 3D model, die de beweging van de camera nabootste. De 25 uur durende ‘fotomarathon’ moest aan een stuk door geschoten worden om de transitie van dag tot nacht vast te leggen. Om 05:00 op zaterdagochtend begon de ploeg en de camera werd pas om 06:12 op zondagochtend neergelegd.

Wil je meer weten over het maken van een timelapse, dan kun je in deze video bekijken hoe dat in z'n werk gaat.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta