Een prachtige video over vliegvissen

Mustsee: vliegvissen schitterend in beeld gebracht

Nadja Geskus 299
De North 40 Fly Shop verkent in hun nieuwe film 'The Lost Places' Brits Columbia. De mannen gaan vliegvissen op onder andere stierenforellen op de meest wildste, ongerepte plaatsen in Noord-Amerika. Om je alvast een beetje lekker te maken voor hun nieuwe film, kwamen ze afgelopen week met een prachtige teaser!

Vliegvissen

Het vliegvissen is ontstaan in Schotland en het noorden van Engeland. Hier werd de techniek gebruikt voor het vissen rivieren die nogal rotsachtig waren en waar het water erg snel stroomde. Eind 19e eeuw werd de vistechniek verder ontwikkeld door de komst van vliegvisclubs en een aantal visboeken. In de boeken werd uitgelegd hoe je de vliegen moest binden en verschillende technieken. De bijzondere manier van vissen werd vroeger voornamelijk gebruikt bij het vangen van forel en zalm, maar tegenwoordig wordt het ook gebruikt bij de vangst van snoek, baars en karper en ook een aantal zoutwatervissen. Maar wat is vliegvissen nu eigenlijk precies? Bij het vliegvissen wordt de vis gevangen door middel van met de hand gemaakte vliegen. De vliegen worden voornamelijk gemaakt van veren en haar, maar soms wordt er ook gebruik gemaakt van kralen of spiegeltjes. Met draad wordt dit vast gemaakt aan een haak. Als de techniek juist is, lijkt het net op echt aas voor de vissen. 

Een prachtige video over vliegvissen

Film

Om eens aan te tonen wat er nu zo interessant is aan vliegvissen, maakte de North 40 Fly Shop een prachtige film genaamd 'The Lost Places'. De video is echter nog niet uit, maar afgelopen week werd er wel al een mooie teaser geplaatst. Je krijgt direct zin om de complete film te zien! Op de website van de North 40 Fly Shop kun je je opgeven voor de nieuwsbrief, waarbij je op de hoogte wordt gehouden als de film uit is. 

 

 

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja