10 Photoshop tips

Mustsee: 10 onmisbare Photoshop-technieken

Samantha Ribeiro 954
Er is zoveel mogelijk met Adobe Photoshop dat je soms even het overzicht kwijt kunt raken. Dan is het altijd fijn als je weer op het rechte pad gebracht wordt. In deze video worden er tien Photoshop-technieken laten zien die voor een fotograaf essentieel zijn.

Het is geen geheim dat de software van Adobe het meest gebruikt wordt op het gebied van bewerking. Er is niks dat met bewerking te maken heeft, wat het software niet kan. Wel is het zo dat Photoshop een nogal druk programma is. Er zijn allerlei functies, maar waar moet je beginnen en wat doen die functies eigenlijk?

Tudvid.com maakte een filmpje waarin tien must-know technieken worden uitgelegd, want als fotograaf is het altijd handig om die te weten.

 

Deze video is in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

afbeelding van Samantha Ribeiro

Samantha Ribeiro | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Samantha