Moeiteloos faceswappen met de Dreambit database

Moeiteloos faceswappen met de Dreambit database

Senta Bemelman 928
Met de faceswap database Dreambit kun je moeiteloos en eindeloos je eigen uiterlijk op een foto aanpassen. Zo wissel je bijvoorbeeld gemakkelijk van kapsel. Dit klinkt erg interessant, maar hoe werkt het nou precies?

Onderzoeker Ira Kemelmacher-Shlizerman bedacht Dreambit. Met deze database kun je jouw gezicht faceswappen, dit houdt in dat je jouw gezicht op diverse andere afbeelding plakt. Of beter gezegd, erin plakt. Op de onderstaande foto kun je enkele resultaten zien. Sommige foto's zijn vrij goed gelukt.

Hoe werkt het?

Meld je allereerst aan bij de website. Het bericht volgt dat je spoedig een reactie en hopelijk toegang krijgt tot de database. Hoelang dit gemiddeld duurt, is niet te voorspellen. Wanneer je toegang hebt tot Dreambit, werkt het vrij gemakkelijk. Upload een foto en vul een zoekwoord in. De database gaat aan de slag en maakt talloze variaties met jouw foto en andere foto's die het systeem, gelinkt aan het ingevulde zoekwoord.  Door middel van diverse algoritmes die het gezicht analyseren, komt het eindresultaat tot stand. Lees meer informatie over Dreambit op de website


Lees ook dit interessante artikel over een algoritme waarmee zwart-witfoto's kleur krijgen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta