Geheugenkaartjes kunnen best kapot!

Misverstand: geheugenkaartjes kunnen niet kapot, toch wel!

Fokelien Broekstra 364
Er zijn genoeg mensen die hun geheugenkaart door hun cameratas hebben slingeren of ruig behandelen. De kaartjes lijken onverwoestbaar, maar toch is dit niet helemaal waar. Ook een geheugenkaart kan stuk gaan zonder dat je dit aan de buitenkant van het kaartje kunt zien.

Merken

Er zijn verschillende merken met geheugenkaarten. De duurdere merken zijn vaak tegen meer bestemd dan de goedkope kaartjes uit de supermarkt. Hou hier dus ook rekening mee, er is niks frustrerender dan met een camera op een locatie staan en er achter komen dat je kaartje blokkeert of een Error melding geeft. Hierdoor kun jij geen foto’s meer maken en de foto’s die op het kaartje staan kunnen zomaar verdwijnen en hierdoor verloren gaan.

Fototas

Veel fototassen, of je nou een duur of goedkoper model hebt, hebben een vakje voor de geheugenkaartjes. Hier kun je op een nette manier jouw geheugenkaartjes bewaren. Doordat de geheugenkaartjes hier geen gewicht hoeven te dragen en goed beschermd opgeborgen zitten kun jij met een gerust hart jouw kaartjes blijven gebruiken

Portemonnee

Heb je geen zin om je geheugenkaartje in je tas in de vakjes te bewaren? Omdat je bijvoorbeeld niet altijd je cameratas bij je hebt, dan kun je er ook voor kiezen om standaard een geheugenkaartje in je portemonnee mee te dragen, als je die wel als standaarduitrusting mee hebt. Hierdoor weet je zeker dat je altijd je geheugenkaart bij je hebt en heb je dus altijd een back-up geheugenkaart.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien