Michael Davies winterfoto's - Gemaakt met thee bij -40

Michael Davies winterfoto's - Gemaakt met thee bij -40

MarkMoed 1460
Fotograaf Michael Davies produceerde een aantal spectaculaire foto's van in de lucht gegooide thee, die bij -40 graden meteen tot ijskristallen werd omgevormd. Het resultaat is op zijn Flickr-pagina te bekijken.

In de buurt van het kleine dorpje Pangnirtung in Nunavut, twintig kilometer ten zuiden van de Noordpoolcirkel, gooide een vriend van Davies bij een temperatuur van -40 graden de inhoud van zijn beker de lucht in, waardoor het warme water direct omgezet werd in ijskristallen.

Op het eerste gezicht lijken de foto's spontaan tot stand gekomen. Aan de Huffington Post vertelt Davies echter dat het een uitgebreid proces was om dit fenomeen vast te leggen. Na een rit van veertig minuten naar een geschikte bergtop en meerdere thermosflessen gevuld met thee, hadden de mannen 2,5 uur om het perfecte foto te maken.

Om kristalvorming te krijgen werd warm water gebruikt, omdat dit sneller afkoelt dan koud water. Wanneer je warm water in de lucht gooit wordt het verspreid in kleine druppels, die gemakkelijk bevriezen.

Michael Davies winterfoto's
Foto © Michael Davies

Michael Davies winterfoto's

Michael Davies is al ruim vijftien jaar als fotograaf actief. Hij fotografeert voornamelijk "de harde Canadese natuur". Op zijn Flickr-pagina zijn meerdere thee-foto's te bekijken. Eerder zagen we van een andere fotograaf de perfecte foto van een ijsvogel, die na zeven jaar uiteindelijk is gelukt.

afbeelding van MarkMoed
Door: Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark