Met dit goedkope accessoire maak je betere portretten op locatie

Met dit goedkope accessoire maak je betere portretten op locatie

Senta Bemelman 332
Bij portretfotografie op locatie wil je liever niet een zware tas vol accessoires meeslepen. Maar met behulp van een simpel karton kun jij al betere foto’s buiten schieten.

Wanneer je buiten fotografeert krijg je te maken met een wisselende belichting. Het ene moment kan de zon volop schijnen en vervolgens kan de hemel binnen de kortste keren bezaaid zijn met wolken. Toch is het handig om in ieder geval een reflector mee op pad te nemen zodat je het aanwezige licht kan weerkaatsen.

Budgettip

Om een betere belichting te krijgen heb je niet altijd dure accessoires nodig. Een reflectiescherm is altijd handig om te hebben en kun je vaak makkelijk meenemen doordat je deze heel klein kan opvouwen. Vaak heb je voor een paar tientjes al een goed reflectiescherm. Wil je eerst leren werken met een reflectiescherm, voordat je deze aanschaft? Dan is een kartonnen plaat met reflecterend vlak een goede optie. Deze kun je in een bouwmarkt vaak tegen een lage prijs treffen.

In de onderstaande video zie je het effect van dit kartonnen bord. Fotograaf Alexis Cuarezma laat zien hoe je hiermee werkt!

Deze video is  in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

 

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta