Menselijkheid en expressie vastgelegd in Animal Soul

Menselijkheid en expressie vastgelegd in Animal Soul

Senta Bemelman 579
Fotograaf Robert Bahou focust in zijn project ‘Animal Soul’ op de menselijkheid en expressies die je in de gezichten van dieren kunt herkennen. In zijn boek deelt Bahou intieme portretten van honden en katten.

Bij je huisdier kun je vaak veel karaktertrekken zien, maar deze vastleggen op camera is lastig, omdat dieren onvoorspelbare bewegingen kunnen maken. Een model kun je aanwijzingen geven, maar bij een hond probeer je voornamelijk om hem door middel van commando’s stil te laten zitten.

Volgens Bahou is dat een belangrijk verschil met het fotograferen van mensen, omdat dieren zich niet anders gedragen. Ze zoeken hun goede hoek of poseren wanneer een camera op hen gericht wordt. Hij ziet het fotograferen van dieren als een eerlijk moment tussen het dier en de camera.

Animal soul

Voor ‘Animal Soul’ fotografeerde Bahou twee jaar lang honden en katten. Hij raakte geïnspireerd vanuit zijn affectie voor huisdieren. De fotograaf wil een beeld creëren dat alles aan de verbeelding overlaat en niets verbergt. Op Kickstarter staat meer informatie over Robert Bahou en zijn boek over het project ‘Animal soul’. Eerder zagen we ook leuke dierenportretten met de Comedy Wildlife Photography Awards.

 

Foto's © Robert Bahou

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta