Meer Instagram-volgers krijgen als fotograaf

Meer Instagram-volgers krijgen als fotograaf

Senta Bemelman 772
Op Instagram kun je jouw werk met de wereld delen. Op deze manier krijg je aandacht en krijg je mogelijk een nieuwe klant. Wij zetten vier handige videotutorials op een rij waar jij baat bij hebt.

Op het sociale kanaal kun je niet alleen werk delen, maar ook veel inspiratie opdoen als fotograaf. Leer snel meer over Instagram en het gebruik ervan in de fotografiewereld.

Populariteit

Wanneer je jouw werk met de wereld wil delen, kan een sociaal media-kanaal zoals Instagram handig zijn om je bereik te vergroten. Maar het is geen populariteitskwestie, stelt fotograaf Ted Forbes in de bovenstaande video.

Snel

Gebruik een thema. Maak duidelijk hoe je jezelf weergeeft. Presenteer jezelf als een fotograaf en zorg dat dit steeds terugkomt op je pagina. In de bovenstaande video zie je enkele snelle tips om meer volgers te krijgen.

Profiel

Zorg voor een goed profiel met een mooie foto. Zorg dat je profiel openbaar is, om je bereik te vergroten.

Uitgebreid

In de bovenstaande video wordt uitgebreid ingegaan op hoe je als fotograaf omgaat met Instagram als fotograaf. In pakweg 45 minuten leer je alles wat je wil weten.

De video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen.

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta