Meer dan 220 activiteiten tijdens Fotoweek van 20 t/m 29 september

Ymke Frijters 1047
Het programma van de allereerste Fotoweek is bekend. Van 20 tot en met 29 september kun je onder andere verschillende fotografieworkshops en masterclasses volgen, maar ook exposities bekijken of een fotoshoot laten maken. Er zijn in totaal meer dan 220 activiteiten door heel Nederland.

Tijdens de Fotoweek kun je tien dagen lang aan allerlei fotografieactiviteiten deelnemen, bij onder andere musea, fotostudio's, fotospeciaalzaken, bibliotheken, boekhandels en dierentuinen door heel het land. Veel van die activiteiten worden georganiseerd rond het thema van de fotoweek: 'Kijk! Mijn familie'. Zo kun je bijvoorbeeld met je familie op de foto of tentoonstellingen van oude familiefoto's bekijken.

Speciaal voor de Fotoweek werd de oude vorstelijke fotostudio in Paleis het Loo in Apeldoorn in ere hersteld. Je kunt hier elke dag van de fotoweek tussen 10.00 en 17.00 uur gratis je eigen koninklijke familieportret laten maken.

Workshops en masterclasses

Zelf aan de slag als fotograaf? Je kunt meedoen aan verschillende workshops. Zo kun je bij Jo Boot Foto in Utrecht een gratis introductieworkshop groepsportretten volgen op 28 september. Ook in de dierentuin worden workshops gegeven. In de Apenheul krijg je tips van natuurfotograaf Jan Vermeer, om apen zo natuurgetrouw mogelijk te fotograferen. Deze workshop vindt plaats op 27 september en kost 125 euro.

Leren van een professionele portretfotograaf? Bert Nienhuis fotografeerde jarenlang nationale en internationale beroemdheden voor Vrij Nederland. Hij geeft de hele week masterclasses in het Maria Austria Instituut in Amsterdam, waarin hij aanwijzingen geeft voor een goede portretfoto en een introductie geeft over zijn werk en werkwijze. Deelname aan deze masterclass kost 100 euro.

Voor jonge fotografen is er ook genoeg te doen. Zo start op 25 september in Artstudio 23 in Breda een cursus voor jongeren van 13-17 jaar, waarin je beter leert fotograferen met een smartphone, compact- of spiegelreflexcamera. Voor 150 euro krijg je 8 keer les, op woensdagen tussen 15.30 en 17.00 uur.

Grootste familiealbum van Nederland

Via de website van de Fotoweek kun je jouw favoriete familiefoto uploaden voor het 'grootste familiealbum van Nederland'. Je maakt kans op een prijs en je foto wordt samen met alle andere foto's als tijdsbeeld bewaard in het Nationaal Archief.

Meer informatie

Meer weten? Kijk voor tijden, meer activiteiten, locaties en kosten op www.defotoweek.nl.

afbeelding van Ymke Frijters
Door:

| Redacteur

Bekijk alle artikelen van