Makkelijker selfies maken met de Nikon COOLPIX S6900

Joni Hendrix 1373
Nikon introduceert een selfiecamera, waarmee je snel zelfportretten kunt maken en delen. Deze Nikon COOLPIX S6900 is vanaf donderdag 16 oktober te koop. Je kunt kiezen uit de kleuren zwart of wit.

Door het draaiende schermpje en een ontspanknop op de voorkant van de camera gaat het maken van een selfie beter en eenvoudiger. Je hoeft de camera dan niet meer onhandig vast te houden om een goede foto van jezelf te kunnen maken. Het draaiende schermpje zorgt ervoor dat je jezelf ook ziet, zodat je nooit meer alleen je voorhoofd of arm erop hebt staan.


Het schermpje van de camera kun je op veel manieren draaien.

Delen

Als je een foto gemaakt hebt die je het delen waard vindt, dan kun je met ingebouwde Wi-Fi en NFC-technologie (Near Field Communication) de foto snel naar je smartphone sturen. De NFC-ondersteuning voor smartapparaten betekent dat je beelden kunt overzetten van je camera naar bijvoorbeeld je telefoon door simpelweg met je camera tegen je telefoon te tikken. Je kunt de foto dus binnen no-time delen op al je social media kanalen.


Maak een selfie met deze camera.

Niet één maar acht foto’s

Net als veel camera’s beschikt ook deze camera onder meer over een filmfunctie en een continu-opname-stand. Met maximaal acht beelden per seconde zal er altijd wel een goede foto tussen zitten.

Standaard

Met behulp van de ingebouwde camerastandaard en de bewegingssturing maak je snel en gemakkelijk een groepsfoto. Door de bewegingssturing maakt de camera de foto wanneer je klaarstaat, zo hoef je niet meer te rennen terwijl de zelfontspanner aftelt. Gebruik handbewegingen om te bepalen wanneer de camera de foto mag maken.


De ingebouwde standaard zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld gemakkelijk groepsfoto's kunt maken.

Glamourfunctie

De camera beschikt ook over een ‘glamourstand’. Deze kun je tijdens het fotograferen gebruiken. Er zijn vier effecten die je kunt selecteren: huid verzachten, poeder, zacht en super levendig. Je kunt de foto erna ook nog aanpassen met de Glamour-retouchering, bijvoorbeeld je tanden witter maken of make-up toevoegen. Verder kun je nog een zelf-collage maken, dit geeft meteen het gevoel alsof je in een pasfotoautomaat zit. Je maakt meerdere opnamen met verschillende gezichtsuitdrukkingen en deze worden later samengevoegd in één collage. Je hebt de keuze uit vier of negen foto’s.


Zo ziet de camera eruit als het schermpje is ingeklapt. De camera is ook in het wit verkrijgbaar.

Lensbereik

Dankzij de NIKKOR-lens met 12x optische zoom, uitbreidbaar tot 24x Dynamic Fine Zoom, en groothoekdekking (25-300mm) kun je groepsfoto’s maken, maar ook extreme close-ups met de macro-stand.

Effecten

Met Selectie verzachten kun je achteraf de achtergrond van de foto vervagen. Als je tijdens de weergave aangeeft met je vinger welk deel van de foto scherp moet zijn, wordt alles erbuiten automatisch onscherper gemaakt. In de stand Sneleffecten kun je speciale effecten toevoegen, zoals Zacht portret en Spiegelen, en deze ook direct live bekijken tijdens het fotograferen. Achteraf kun je ook nog allerlei effecten toevoegen, er is keuze uit 33 verschillende effecten, zoals Selectieve kleur, Speelgoedcamera, Schilderij en Nostalgisch sepia.

De Nikon COOLPIX S6900 kost 249 euro en is vanaf 16 oktober te koop.