Makkelijke backdrops voor foodfotografie

Makkelijke backdrops voor foodfotografie

Senta Bemelman 583
Maak je graag foodfoto’s, maar wil je iets anders dan de keukentafel als achtergrond nemen. Kijk naar een paar handige backdrops die je zelf maakt!

Foodfotografie draait om het mooi in beeld brengen van lekkere gerechten. Soms kan een kleine aanpassing een wereld van verschil maken. Wanneer je de achtergrond verandert, krijg je direct een compleet andere foto.

Zelf doen

Met enige creativiteit kun je zelf gemakkelijk backdrops maken. Ga aan de slag met verf of krijt. Trek ook de keukenla open en zoek naar materialen met een mooie textuur. Gebruik een tafelkleed met een mooie print en drapeer deze over een dienblad of houten bord en plaats je onderwerp ervoor.

Ook aluminiumfolie werkt goed voor de achtergrond of ondergrond  vanwege de interessante textuur. Verkreukel het papier en plak het op een kartonnen plaat. Let wel op voor de reflecties wanneer je flitslicht of contant licht gebruikt. Met een softbox of beautydish kun je het licht filteren waardoor de kans op reflecties afneemt. Laat het licht ook van bovenaf op je onderwerp schijnen zodat de lichtbron niet gereflecteerd terugkomt in je foto.

In de onderstaande video’s zie je nog meer achtergronden waarmee je zelf aan de slag kunt!

Deze video’s zijn in het Engels, maar gemakkelijk met Nederlandse ondertiteling te bekijken. Klik op het knopje met ‘CC’ en Engelse ondertiteling verschijnt. Klik vervolgens op het tandwielicoontje om de instellingen aan te passen. Kies voor de optie ‘subtitles’ om de ondertiteling aan te passen en gebruik de  ‘auto translate’ optie om de tekst in een andere taal te krijgen. Lukt dit niet in het venster op onze website, klik dan op de YouTube-knop om naar de originele videolocatie te gaan. Hier kun je op de bovenstaande manier de ondertiteling aanpassen. Bij sommige video’s werkt de vertaalfunctie niet optimaal, waardoor je soms vreemde zinnen voorbij ziet komen. Voor het grootste gedeelte levert de vertaalfunctie echter een prima resultaat op en is de ondertiteling goed te begrijpen.

 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta