Makkelijk selfies kieken met de Fujifilm X-A3

Makkelijk selfies kieken met de Fujifilm X-A3

Senta Bemelman 783
Een leuke selfie maken kan op sommige momenten lastig zijn, maar met het 180-graden scherm van de nieuwe Fujifilm X-A3 camera wordt dit een eitje. Daarnaast is het nieuwe model ook een mooie verschijning door het retro-design.

Selfies maken met een smartphone is een bekend fenomeen. Maar je kunt nog betere zelfportretten maken met een camera waarbij je het scherm 180 graden kantelt. Het kantelen van het scherm activeert de oogdetectie-autofocus. Met een 24.2 megapixel sensor  en in totaal 77 (!) autofocuspunten maak je vrijwel altijd scherpe kiekjes. Bovendien is de camera voorzien van een functie om huidtinten op te lichten door middel van de zogenoemde ‘Portret Optimalisatie’.

Selfies schieten

Bij de nieuwste camera van Fujifilm, die in september op de markt komt, draait het allemaal om zelfprotretten. Doordat het scherm zo ver omhoog kantelt, ben je zelf volledig in beeld te zien. Daarnaast is de handgrip zo ontwerpen dat je de camera makkelijk vast kan houden tijdens het maken van selfies. 

Scherpstelling

Kies één van de 49 individuele autofocuspunten wanneer de camera wordt gebruikt in enkelvoudige AF punt modus. De FUJIFILM X-A3 is ook toegerust met de Zone / Wijd autofocus volgmogelijkheid waarbij een te fotograferen onderwerp gevolgd kan worden door de in totaal 77 autofocus punten.

Touchscreen

Het scherm van de camera is daarnaast ook aanraakgevoelig. Door de functies ' Touch-AF' 'Touch-Zoom' en ' Touch-Shoot' kun je in een vingerbeweging de autofocus bepalen via het touchscreen.

De nieuwe FUJIFILM X-A3  plus het FUJINON XC16-50mmF3.5-5.6 OIS II objectief kost € 649,- en is naar verwachting in september beschikbaar.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Fujifilm.
 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta