Maken zoomlenzen ons lui?

Maken zoomlenzen ons lui?

Fokelien Broekstra 457
Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor een zoomlens om meer uit één lens te kunnen halen. Normaal nemen wij een tas met apparatuur mee op reis. Maar wat voor beelden kunnen we maken met één zoomlens.

Zoomlens

Een zoomlens is natuurlijk supermakkelijk. Je kan inzoomen, onderwerpen die ver weg zijn dichtbij halen. Hierdoor hoef je niet perse dichterbij je onderwerp te komen. Je hoeft hierdoor minder na te denken over het beeld, je kunt op één punt gaan staan en vervolgens met je lens het onderwerp een stuk dichterbij halen.

Prime lens

Het is misschien een hele stap, maar misschien moet je eens proberen om op stap te gaan met alleen een prime lens. Hierdoor moet je creatiever denken om een foto te maken en meer bewegen om de juiste compositie te krijgen. Je leert hierdoor de kracht van je camera kennen en de vele mogelijkheden die je krijgt. Als je wil zoomen zal je hiervoor je benen moeten gebruiken.

Lui

Door zoomlenzen te gebruiken worden wij lui, of lijkt dat alleen maar zo? We kunnen bij het gebruik van een zoomlens makkelijk onderwerpen dichterbij halen, zonder hier daadwerkelijk dichterbij te komen. Hierdoor hoeven we vaak minder ver te lopen en minder te zoeken naar de juiste hoek. We maken een foto en zijn weer weg. Maakt dit ons als fotograaf lui?

Sean Tucker

Sean Tucker gaf zichzelf de uitdaging om beelden te maken met alleen een 50mm lens. Hij ging bij Island of Goza (Malta) om vrienden te bezoeken. Hij wist een ruim zes minuten durende video te maken. Alle beelden in de video zijn geschoten met dezelfde lens.


 

 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien