Accessoires voor macrofotografie

Macrofotografie: Van goedkope oplossingen tot macrolenzen deel 2

Redactie 997
In deel 1 heb je uitgebreid kunnen lezen hoe je aan de slag gaat met macrofotografie. Hulpmiddelen nodig? We geven een aantal tips voor producten die je helpen bij het maken van de mooiste close-ups!

Tekst en fotografie: Paul van Hoof

Kenko tussenringenset

Wil je een van je lenzen gebruiken voor macrofotografie en de automatische functies van je lens behouden? Zet er dan deze tussenringen met elektronische contacten tussen. Je kunt één ring gebruiken of meerdere combineren. Hoe meer ringen je gebruikt, hoe dichterbij je kunt komen. Beschikbaar voor spiegelreflexen van Canon en Nikon.

Joby Gorrilapod SLR-ZOOM

Met dit statief kun je alle kanten op, je kunt hem gebruiken als traditionele driepoot, maar je kunt de flexibele poten ook om een tak of paal buigen. Handig om je camera stevig vast te zetten bij het maken van macrofoto's in het veld.

Canon EF 60mm f/2.8 Macro USM

Speciaal voor Canon EOS-camera's met een aps-c-sensor heeft Canon deze 60mm macrolens ontwikkeld. De lens levert haarscherpe foto's en is behalve voor macrofotografie bijvoorbeeld ook heel geschikt voor portretten.

Nikon AF-S DX Nikkor 40mm f/2.8G Micro

Klein, licht, voordelig en toch in staat tot het maken van échte macrofoto's, dat is deze 40mm Micro-lens van Nikon. Door de relatief korte brandpuntsafstand zul je dicht op je onderwerp moeten kruipen voor de maximale vergroting, maar je haalt voor een bescheiden bedrag toch een echt macro-objectief in huis!

Lees hier deel 1 van dit artikel.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie