Macrofotografie: regen creëren zonder regen

Macrofotografie: regen creëren zonder regen

Fokelien Broekstra 777
Ons land is redelijk regenachtig. Maar als je een macrofoto wil maken van een bloem die natgeregend is, dan is dit wel even een puntje. De ene keer regent het te hard, dan weer te zacht, het is vaak nooit goed. Daarom leren wij je hoe je een regenbui na kan bootsen.

Wind

Het nadeel van buiten fotograferen is dat de omgeving winderig is. Bij het kleinste briesje kan jouw plant al heen en weer gaan wiebelen waardoor jou macro-foto mislukt. Op een windstille dag kun je prima buiten fotograferen, maar juist op die momenten is de regen vaak ver te zoeken.

Plantenspuit

De oplossing is om een plantenspuit of verstuiver mee te nemen naar de locatie waar je gaat fotograferen. Er zijn verschillende compacte plantenspuiters of verstuivers te krijgen, die je makkelijk mee kan nemen in je fototas. Zorg er wel voor dat hij leeg is, voor je het weet lekt hij en zit al je camera-apparatuur onder het water.

Regeneffect

De druppels die je creëert met de plantenspuit zijn haast niet te onderscheiden van echte regendruppels. Het voordeel van het gebruik van een plantenspuit is dat je ook het regeneffect kan creëren in de studio of gewoon binnen in huis.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien